Sant Pere de Vilamajor

Institut Amatller d'Art Hispànic. Passeig de Gràcia, 41, 08007 Barcelona

Fons d'imatges
    Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic.
    Virgínia Cepero González

L'arxiu fotogràfic de l'Institut Amatller d'Art Hispànic està format per més de 500.000 fotografies històriques. La col·lecció de negatius, començada poc després de l'any 1900, està formada per plaques i pel·lícules de vidre, nitrat i acetat. Es tracta de fotografies realitzades per Adolf Mas Ginestà (Arxiu Mas), Adolf Almató i Ricard Gudiol, entre d'altres. L'arxiu conté quaranta fotografies de Sant Pere de Vilamajor, corresponents a vistes generals del poble, a l'interior i a l'exterior de l'església de Sant Pere i a la veracreu del segle XVI. Les fotografies són en blanc i negre i estan datades entre els anys 1913-1940.

Font: Arxiu Comarcal del Vallès Oriental.

La Fundació Institut Amatller d'Art Hispànic fou creada l'any 1941 per Teresa Amatller, filla d'Antoni Amatller, assessorada per Josep Gudiol Ricart, amb l'objectiu de conservar la Casa Amatller i les seves col·leccions, i de propulsar la recerca de la història de l'art hispànic.

FUNDACIÓ INSTITUT AMATLLER D'ART HISPÀNIC: www.amatller.org/