Fornícula de Cal Tendre
Vilassar de Dalt

Carrer del Carme, 6

no conserva cap imatge
    Jordi Montlló Bolart

Fornícula situada a l'alçada del primer pis en una casa que fa xamfrà, gairebé a tocar de la cantonada del carrer. És d'etil clàssic però amb el fons pla, on hi ha una petita porta d'accés a l'espai de la capella, que es troba buit. No té porta de vidre protectora. L'ampit és de pedra granítica treballada i recte.

Estava dedicada a la Mare de Déu del Carme i va donar nom al carrer. Fa molts anys que no hi ha la imatge.
    La casa està reformada al segle XIX damunt una antiga casa rural de dos cossos amb coberta a doble vessant que apareix grafiada a la "Descripción Topográfica" del 1777. Al segle XVIII fou habitada pels Vehils, que eren notaris. Però també es coneix amb el nom de Can Blanch per la família que hi va viure després.

BENITO, Pere (1987). "Llavors del regne. Les capelles de carrer". Parròquia de Sant Genís. Vilassar de Dalt.
    SAMON i FORGAS, Josep (2010). Els sants dels vilassarencs; capelletes de carrer. Recull fotogràfic i dades bàsiques. Vilassar de Dalt. Inèdit.