Can Tendre
Vilassar de Dalt

Carrer del Carme, 6

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Casa de planta trapezoïdal que fa angle quan el carrer del Carme fa un canvi d'alineació per encarar la Plaça de la Vila. Consta de planta baixa i dos pisos, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana en el cos principal i a una aigua en l'angle del carrer.
    Algunes finestres conserven els ampits els brancals i les llindes de pedra ben treballada. Totes les obertures són de llinda recta a excepció de la porta d'entrada que és d'arc escarser.
    El parament combina l'arrebossat de la planta baixa amb la imitació de carreus en les plantes superiors.

Destaca una fornícula buida a l'alçada de la primera planta.

Es tracta d'una casa construïda al segle XIX damunt una antiga casa rural de dos cossos amb coberta a doble vessant que apareix grafiada ala "Descripción Topográfica" del 1777. Al segle XVIII fou habitada pels Vehils, que eren notaris. Però també es coneix amb el nom de Can Blanch per la família que hi va viure després.

SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.