Capella de Can Pey
Vilassar de Dalt

Carrer Àngel Guimerà cantonada amb el carrer Font de la Teula

s'ha restaurat recentment
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Fornícula situada a l'alçada del primer pis de Can Vallet, a la cantonada del carrer Àngel Guimerà amb el carrer Font de la Teula.
    És estreta amb coronament d'arc de mig punt i disposa d'una porta de vidre amb l'emmarcament de fusta. A l'interior hi ha la imatge d'un Crist en Creu.

Antigament aquesta casa era de la família Comalada; avui és coneguda per Can Vallet o Ca l'Armengol, però entre els segles XVI i XVII era dels Massiques sastres. Segurament aquesta capella substituí una creu més antiga (SAMON: 2010). Durant la baixa edat mitjana i en època moderna, la zona situada enfront aquesta cantonada era el Mercadal, el centre del poble. Tots els verals o "quartos" en què es dividia el nucli urbà partien del Mercadal.

BENITO, Pere (1987). "Llavors del regne. Les capelles de carrer". Parròquia de Sant Genís. Vilassar de Dalt.
    SAMON i FORGAS, Josep (2010). Els sants dels vilassarencs; capelletes de carrer. Recull fotogràfic i dades bàsiques. Vilassar de Dalt. Inèdit.