Forn d'obra del Carner
Granera

El Forn del Carner
    Dins la finca de la masia del Carner, al sud-oest de la casa, al peu d'un camí

XVII-XIX
    Enrunat i cobert de vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Forn d'obra aïllat i situat al marge de llevant d'un camí intern de la finca del Carner, prop del camí que dóna accés a la masia. Està format per una gran cambra de combustió de planta rectangular, bastida amb pedra de diverses mides i lligada amb morter de calç. Les parets interiors estan rubefactades per l'acció del foc i les altes temperatures que soportaven. L'accés a la cambra es feia per la banda de ponent mitjançant dues grans boques d'arc rebaixat bastides amb maons disposats a sardinell. Compten amb arcs de descàrrega superiors bastits en pedra a sardinell també. El mur està fet en pedra de diverses mides disposada de manera regular. A l'interior d'una de les dues boques s'observa l'accés a la fogaina inferior, mitjançant una obertura amb un doble arc rebaixat bastit en maons.

Es tracta del forn de coure rajoles, teules, etc., de la masia del Carner. El seu accés és difícil donat que la finca del Carner està delimitada amb tanques metàl·liques que impedeixen el pas.

Http://granera.cat/ [Consulta: 24-04-2019].