Forn d'obra de la Quebeca
Mura

Puig de la Balma
    Es troba en uns terrenys situats entre la Quebeca i el Puig de la Balma.

Es conserven parts dels murs
    Pla especial Parc, 1997.
    Cortés Elía, Mª del Agua

Forn situat en un desnivell del terreny del que resta la cambra de combustió i ha desaparegut la de cocció que estava situada en el nivell superior del conjunt. És un forn més aviat petit. La cambra de combustió té dues portes d'accés d'arc de mig punt de maó, donant accés a la cambra doble i separada pel centre per pilars de maó. Als dos costats externs hi ha pilars de maó que suporten la graella situada entre mig de la cambra de cocció i la fogaina. Les dues cambres de combustió són paral·leles i cobertes amb volta de canó en la que hi ha diversos forats verticals. La part superior de la volta està coberta de terra i vegetació, tot i que resten encara fragment de parets verticals de la cambra de cocció.

Es troba dins la zona del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

Aquest forn es troba sota el corral i casa de la Quebeca. Molt probablement es construís per fabricar l'obra per la construcció d'aquesta edificació.

BALLBÈ, M.: Aportació històrica de Mura. Les cases de pagès. Mura. 1997. FERRANDO I ROIG, A. (1993). El mas Puig de la Balma. Mura. Col·lecció Cavall Bernat, 23. Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat.