Forn d'obra de can Peçols
Navàs

Sector sud del terme municipal
    Emplaçament
    Carretera de Súria a Balsareny (BP-4313), al km. 49,3 camí en direcció nord uns 600 m fins can Peçols. Uns 70 m al nord.
    510

41.88205
    1.81841
    401962
    4637355
    08141 - 394
    Semi-derruït, envaït per la vegetació.
    08140A006000240000IX
    Jordi Piñero Subirana

Forn d’obra o teuleria emplaçat dins la propietat de can Peçols, uns 70 m al nord de la casa. El forn segueix la tipologia habitual. Consisteix en una construcció de pedra en forma de planta quadrada i emplaçada en un terreny amb pendent. Està dividit en dos nivells. A la part inferior hi ha la fogaina, que és una cambra soterrada, habitualment coberta per una sèrie d’arcs transversals o bé amb volta. Aquí és on s’hi introduïa la llenya que donava combustió al forn. En el mur davanter la boca de la fogaina ha quedat colgada. La part superior, on hi havia la cambra de cocció, és la part més visible. Hi podem veure una inscripció que s’hi va fer abans de la primera fornada: “"PELLI_R" envoltat d'un requadre. Potser es volia escriure el cognom Pellicer...? Així mateix, a la paret nord es veu "18..", o sigui, dues xifres i dos punts rodons.

Autor de les fotografies David Hernández (Wikipedra)

HERNÀNDEZ, David (2018). Web Wikipedra (codi 281, forns)