Forn d'obra de Cal Savoia i la Riereta
L'Espunyola

A la zona de Sant Climent de l'Espunyola

La part superior està totalment coberta de terra, la resta està en força bon estat.
    Sara Simon Vilardaga

El forn d'obra està situat al peu de la pista que porta a la casa de Cal Savoia, passada la casa de la Riereta cal seguir poc més de 400 metres, l'estructura queda al peu mateix de la carretera a la part de dalt. Es tracta d'un forn construït en un marge aprofitant el desnivell del terreny, és en part excavat en el mateix tapàs, tot i que gran part de l'estructura és bastida amb pedres desbastades i alguns maons. Únicament és visible la part inferior on hi ha les cambres de combustió, la part superior és coberta de terra i forma part d'un camp. És de dues cambres separades per un mur mitger fet amb pedres, les dues boques són obertes cap al sud-est (on hi ha la pista), i es troben a la part baixa de l'estructura o mur que fa de façana. L'interior de les cambres és de planta rectangular allargada, i la coberta feta amb diversos arcs més o menys paral·lels fets amb maó massís.

Aquest forn d'obra o teuleria compta amb la curiositat de trobar-se entre dues propietats, sembla que es va construir entre els propietaris de la casa de Cal Savoia i els de la Riereta, essent mig d'un i mig de l'altre. Aquest fet i les informacions proporcionades apunten a que la cronologia es pugui remuntar cap a finals del segle XIX o principis del XX, potser arran de la construcció de la mateixa casa de Cal Savoia o poc més tard per necessitats de teules i maons. Segons indicacions dels mateixos propietaris assenyalen que el forn també va ser emprat com a forn de pa.