Forn de teules del camí de can Tramuntana
Sant Julià de Vilatorta

Nord del terme, al sector de can Tramuntana
    A uns 250 m. del casc urbà (c/ .Llorenç) i a uns 350 de Ca L'Albareda, en dir.NE, vers Folgueroles

Restaurat 2015
    F. Xavier Menéndez. Ampliació OPC 2015

Petit forn terrisser de la que es conserva la cambra de foc. La seva façana es visible en el marge occidental del Camí de can Tramuntana, a uns 250 metres del casc urbà. Consisteix en un mur de pedra de maçoneria irregular amb morter, amb una petita obertura (per la llenya) arran de sol protegida per la part superior com a llinda per un gran carreu rectangular de pedra sorrenca de gran qualitat. Al damunt s'adivina el que seria la cambra de cocció, de la que queden poques restes.

Aquest forn va ser descobert a l'ampliar el camí l'any 2014, en el marge de muntanya, i practicat dins d'aquest, oposat al camps de conreu. L'ajuntament va procedir a la seva recuperació i restauració l'estiu de 2015, mitjançant un camp de treball amb joves voluntaris. L'obra es va limitar a netejar l'entorn i a consolidar amb ciment el mur de la façana de la cambra de foc, que es suposa sencera. No es va excavar al voltant de l'element, més enllà de la neteja. Per les restes de teules corbes que proliferen a l'entorn, cal pensar que es tracta d'un forn de material constructiu i especialment de teules.