Forn de Sant Pere Sacama
Olesa de Montserrat

Prop de Sant Pere Sacama
    Camí que surt prop del Km. 10 de la ctra. B-120 en direcció nord.

En ruïna.
    Jordi Piñero Subirana

Forn de teules en ruïna situat uns 200 metres al sud de Sant Pere Sacama, just al costat del camí que hi condueix. Es tracta d'una construcció típica d'aquest tipus d'obra: de planta quadrada i emplaçada en un terreny en desnivell. Se'n conserva la part inferior, corresponent a la fogaina, i la paret exterior, on hi ha les dues boques del forn. La fogaina conserva dues fileres d'arcs de maó que sostenien la cambra superior (cambra de cocció), de la qual només n'ha quedat el forat excavat al terra.

Dins el territori del PEIN de Montserrat

L'any 2000 membres del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà van portar a terme l'excavació d'aquest forn, que no va aportar cap material que permetés fer-ne una datació.

CMRO (2003). "Forn de Sant Pere Sacama", a Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. Butlletí mensual, març, p. 3