Forn de pinyes de Can Pujol
Caldes de Montbui

Carretera Vella de Palau Solità, s/n
    Un cop travessat el bosquet, a l'era exterior de la finca

XVII-XX
    Laura Bosch Martínez

Forn de planta rodona i coberta de mitja volta feta de maó. Té una boca feta de pedra ben escairada. Al seu interior, una plataforma de maó refractari per damunt del qual es feia la brasa. Un cop ben calent, la brasa es decantava cap a les parets i al mig es posaven les pinyes que amb l'escalfor s'obrien. Un cop obertes es retiraven i es recuperaven els pinyons. Sembla ser, que aquest forn també s'havia utilitzat per a coure el pa. En aquest cas, el foc es feia dins el mateix forn on posteriorment es coïa el pa, escalfant l'interior amb rama encesa que ràpidament s'havia de netejar i treure la cendra per poder coure el pa a l'interior.

El forn existeix almenys des del segle XVII segons els masovers. La Sra. Rabassó explica que quan era molt petita, encara venien gent de Murcia en tartanes, i durant els mesos de recol·lecció de pinyes (octubre, novembre), eren hostatjats al mas. Durant el dia, es dedicaven a podar els pins i collir les pinyes per tal de posar-les al forn i extreure'n els pinyons, molt apreciats en la gastronomia.