Pou d'aigua de Can Pujol
Caldes de Montbui

Carretera Vella de Palau Solità, s/n
    Un cop travessat el bosquet, a l'era exterior de la finca

Laura Bosch Martínez

Pou de planta circular amb coberta de falsa volta, fet amb pedra irregular procedent del lloc. Les parets del pou han estat revestides amb pedra i al capdamunt s'aixeca una construcció que permetia antigament posar-hi la corriola o politja per col·locar una corda amb la galleda per extreure l'aigua. Aquesta corriola encara hi és actualment. La coberta evita que hi entri brutícia o hi caigui algun animal i que en èpoques de sequera s'evapori l'aigua. Al seu costat hi ha una pica de pedra que permetia omplir-la amb les galledes extretes d'aigua del pou. L'obertura per accedir al pou està tancada amb una porteta i filat.

L'aigua d'aquest pou és utilitzada pel consum de la casa

Aquest pou segons els masovers és tan antic com la casa ja que l'aigua pel consum és la que prové d'aquest pou. Si el pou es troba en aquest indret és perquè el saurí (persona que té el do de trobar aigua) va determinar que per aquell indret hi passava una veta d'aigua. Llavors el pagès es dedicava a cavar profunds pous, la llargada dels quals depenia de la profunditat de la veta. Un cop trobada l'aigua les parets dels pous eren revestides amb pedra i al capdamunt s'aixecava una construcció on s'hi col·locava la corriola amb la corda i la galleda. Al costat dels pous s'hi pot trobar sovint una pica de pedra.