Forn de la Torre Tavernera
Vallromanes

IIaC-IIdC
    Actualment no hi ha cap resta visible
    Catáleg Bens a Protegir POUM 2008. J-31. Jaciment. BCIL
    J.Montlló/M.Bosch (ACTIUM SCP)

Es tracta d'un conjunt de "doliae", un forn de doble cambra i elements constructius negatius (sitges?), apareguts al voltant de la Torre Tavernera, que avui és la seu del Club de Golf Vallromanes.

Hi ha dues fitxes corresponent a jaciments arqueològics a la Torre Tavernera, seguint la classificació de la Carta Arqueològica, tot i tenir les mateixes coordenades i les mateixes indicacions imprecises d'ubicació: un és un grup de dues sitges i l'altre el conjunt d'elements amb el forn.
    A la publicació de ROVIRA i PASCUAL (1970) es precisa que l'àmfora en qüestió fou dipositada al Museu d'Arqueologia de Catalunya.

Excavacions realitzades per J. Estrada els anys 1953 i 1959 on es va localitzar un forn de doble cambra amb les parets caigudes, amb força troballes de material ceràmic. Molt a prop es localitzaren 5 doliae. El Sr. Gerard Rovira Cruells trobà dins una sitja una àmfora greco-itàlica amb la marca L.CAE L.AUR COS R VZAN.
    Aquestes troballes es van fer al rebaixar terres per fer-hi una carretera. La continuïtat de les troballes de "tegulae" fins a la casa fan pensar en una relació amb una possible vil·la situada sota l'actual casa.
    Els materials estan al Museu Arqueològic de Catalunya i també en tenien J. Estrada i G. Rovira.
    El senyor Estrada va morir a finals de l'any 2001 i el Museu de Granollers està amb contacte amb els seus hereus per recuperar aquests materials, inventariar-los, classificar-los i posar-los a l'abast d'investigadors i públic en general.

ESTRADA i GARRIGA, Josep (1955) Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores. Granollers
    ESTRADA, Josep i VILLARONGA, Leandro (1967) "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". I.P.A. Monografías XXVIII. Barcelona.