Forn de guix del camí del Portet (2)
Capolat

Berguedà
    Des de la carretera de Sant Llorenç cal seguir la pista del Portet fins el forn 1, a continuació cal seguir un camí en direcció a llevant, abans d’arribar a la carena que tanca la vall, es troba el forn una mica enlairat a l’esquerra.
    1170

42.09936
    1.79381
    400261
    4661512
    08045 - 179
    XIX o anterior
    Les restes del forn de guix es troben en mal estat.
    08044A002000430000SP
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Restes de l'estructura d'un forn de guix molt arrasat. La planta té forma d'el·lipse. Tot el que podem veure del forn és excavat en el terreny natural, no queden restes de murs, tan sols un parell de pedres en el que deurien ser els muntants de la boca. Al davant del forn hi ha una pila d'enderroc que podria correspondre a les restes d'una barraca o alguna altre construcció. Pocs metres cap al nord es troba el front d'explotació de pedra de guix.

Una excavació arqueològica ens aportaria més dades del conjunt.

Pocs metres al nord del forn trobem una cantera de pedra per a fer guix, el seu front d’explotació és d’un sol lòbul i presenta una gran alçada. Està molt erosionada i coberta per la vegetació.