Forn de guix del camí del Portet (1)
Capolat

Des de la carretera de Sant Llorenç cal seguir la pista del Portet.
    El forn es troba a mitja alçada al costat de la pista.

XIX o anterior
    Dolent
    El seu estat de conservació és molt dolent, situació que es va veure agreujada amb la construcció de la pista del Portet.
    08044A002000360000SB
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

Forn de guix, parcialment malmès per la construcció de la pista del Portet. Són visibles les restes d’un mur d’un metre d'alçada que dibuixa una estructura de planta circular.

El mur està fet amb pedra sorrenca i calcària lligada amb fang. La construcció està encabida en un retall fet en el terreny natural.

Al nord del forn és visible un esvoranc a la muntanya, es tracta de la cantera des de la qual devien portar els blocs de pedra per fer guix. La cantera mostra un front d'explotació trilobulat. Entre el forn i la cantera trobem una construcció que podria tractar-se de la barraca dels obrers.