Barraca i pedrera del guix
Capolat

Berguedà
    Des del forn 1 cal pujar per un camí molt tapat en direcció a llevant, passats uns 55 m es troben les runes de la construcció.
    Per arribar a la pedrera, es continua pujant pel vessant sense camí fins arribar al front d’explotació.
    En el vessant meridional de la serra de la Tossa, orientada al sud
    1165

42.09967
    1.79296
    400191
    4661547
    08045 - 178
    La barraca es troba enrunada i afectada per la vegetació.
    08044A002000360000SB
    Pol Navarro Costa - Societat d’Arqueologia del Berguedà

La barraca dels picapedrers, està situada al peu de la cantera, totalment enrunada, adossada a un marge, els murs són d’uns 20 cm de gruix, formats per blocs de pedra sorrenca de tota forma i mida units amb morter de calç.

La cantera d’explotació de pedra per fer guix, mostra un front trilobulat i en algun indret presenta una gran alçada, actualment està molt erosionada i coberta per la vegetació.