Font Salada Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Julià Sassorba
  A 350 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 6'750.

  Coordenades:

  41.93676
  2.17096
  431273
  4643087
  08100-34
  Patrimoni immoble
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A02400015
  Jordi Compte

  El mas Font Salada està situat en un pla enclotat al nord de la riera de la font Salada i a l'oest de la riera de Sant Bartomeu, prop de la unió d'aquestes, i a pocs metres del molí de Font Salada.
  Es tracta d'un edifici de mitjanes dimensions format per un volum de planta baixa, primer pis i golfes, bastit amb murs de maçoneria de pedra parcialment arrebossats amb cantonades delimitades amb carreus treballats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, mostra una distribució d'obertures simètrica. A nivell de planta baixa hi ha una finestra emmarcada amb pedra treballada a cada costat i un portal emmarcat amb pedra bisellada amb decoració geomètrica a la llinda al centre de la qual hi ha una creu. Sobre el portal hi ha un carreu integrat al mur amb la inscripció "J.A.E.P.A. 1862". Al primer pis hi ha tres finestres emmarcades amb pedra treballada i a les golfes una finestra, també emmarcada amb pedra treballada. A banda i banda de la façana hi ha estructures adossades bastides amb murs de maçoneria de pedra.
  La façana est conté dues finestres a la planta baixa i dues més al primer pis, les del nivell inferior emmarcades amb monòlits de pedra treballada i les del superior amb pedra bisellada.
  La façana nord conté una finestra per nivell, en els tres casos emmarcades amb pedra treballada.
  La façana oest es troba dominada per una estructura adossada, sense que s'observi cap obertura a la part visible de la façana.