Molí de Font Salada
Gurb

Parròquia de Sant Julià Sassorba
    A 350 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 6'750.

Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Jordi Compte

El molí de Font Salada està situat en un pla enclotat al nord de la riera de la font Salada i a l'oest de la riera de Sant Bartomeu, prop de la unió d'aquestes, i a pocs metres del mas Font Salada.
    Es tracta d'un edifici de mitjanes dimensions format per dos volums adossats de planta baixa, primer pis i golfes, bastits amb murs de maçoneria de pedra amb cantonades delimitades amb carreus treballats. La teulada és de doble vessant en ambdós volums tot i que la orientació és contrària quedant en els dos casos amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal del volum principal i més antic es troba orientada al sud i conté una obertura per planta, en els tres casos emmarcades amb pedra vermellosa diferent de la utilitzada en la resta de l'edifici. Es tracta d'un portal emmarcat amb pedra bisellada i amb la data de 1795 inscrita a la llinda, una finestra emmarcada amb pedra bisellada al primer pis i una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada a les golfes.
    A la resta de façanes les obertures també estan emmarcades amb pedra treballada de tons vermells. A la façana est hi ha dues finestres emmarcades amb pedra treballada, una al primer pis i l'altra a les golfes; a la façana nord hi ha una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada a nivell de golfes i a la façana oest no hi ha obertures.
    El volum adossat té la façana principal orientada al sud, on s'obre un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra treballada que donava accés a una de les sales on es trobava la maquinària del molí. Les obertures de la resta del volum es troben emmarcades amb pedra treballada o bé amb brancals d'obra vista i llinda de pedra. A la façana sud hi ha un carreu integrat al mur just sobre una porta amb la inscripció "J A E P A 1860".
    Al nord de l'edifici hi ha un petit pla on s'intueixen les restes del mur de maçoneria de pedra que delimitava la bassa del molí, actualment plena de terra.