Font Janet
Talamanca

Camí Talamanca-Rocafort, 08279 Talamanca
    Passem el Club esportiu i agafem camí a dreta fins trobar-ne un altre a la dreta, i seguim uns 50m

La vegetació hi creix, amagant la font i fent del paratge un espai descuidat.
    Quim Serdà Manau

Naixent d'aigua als peus de l'antic camí Talamanca-Rocafort. D'una beta de roca coberta per molta vegetació, en regalima un lleuger fil d'aigua, inapreciable avui, però que humiteja el subsòl. Mitjançant la canalització de l'aigua, aquesta es recull ambdós dipòsits ubicats a pocs metres per sota del nivell de la font. Estan fets mitjançant blocs de pedra lligats amb morter, un està cobert i l'altre descobert. En un altre període de l'any sembla ser que l'aigua hi surt amb més cabdal.

Hi ha la intenció d'adequar la font i el seu entorns dins d'un projecte de ruta verda, per tal de recuperar i fer d'aquest indret un espai d'interès pels habitants del poble, doncs és un espai molt proper al nucli urbà.

L'aigua d'aquesta font ha tingut històricament diverses funcionalitats. Ha servit com a deu pel subministrament d'aigua del mas Camp Rubí fins que aquest va connectar-se a la xarxa municipal. També ha proveït d'aigües a uns petits horts dels rodals. La construcció dels dos dipòsits permetia disposar d'un remenant per tal de ser utilitzada amb l'objectiu citat. Tanmateix, la mainada del poble podia banyar-s'hi, tal i com recorden les fonts orals. Així doncs, l'espai era també una zona d'esbarjo, proper al poble i a l'antic camí de Talamanca a Rocafort.