Font d'en Roure
Olesa de Montserrat

Carrer de Baix - Riera de can Llimona

Pla Especial de Protecció d'Olesa de M (14/06/94)
    Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Pl. Fèlix Figueras Aragay, s/n
    Jordi Piñero Subirana

Font ubicada extramurs del nucli antic, en un indret al costat de la Riera de can Llimona, actualment urbanitzat al seu entorn. La font es troba aixoplugada per una volta de canó feta amb maó i després pintada de blanc. La resta del mur de contenció és de pedres irregulars amb diferents tipus de parament. La font té quatre canals de sortida d'aigua. Al damunt hi ha una finestreta, actualment tapiada, que és un dels accessos a la mina que subministra aigua a la font. Queda lleugerament enfonsada i per accedir-hi cal baixar uns quants graons. L'esplanada que hi ha al costat està enjardinada i compta amb bancs per seure i diferents tipus d'arbres. Les moles de trull que hi ha procedeixen d'un molí d'oli que hi havia al costat de la font.

GONZÁLEZ BASCHWITZ, José; OBRADORS, Xavier (2006). Pla Especial de Protecció i Catàleg del Patrimoni Arquitectònic d'Olesa de Montserrat. Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Fitxes B-39