Capella de l'antic cementiri d'Olesa de Montserrat
Olesa de Montserrat

Carrer Hospital, núm. 3

Conservació molt parcial.
    Jordi Piñero Subirana

Edifici que conserva vestigis de l'antiga capella del cementiri, que abans es trobava situat al mig de la plaça. Era una capella d'una sola nau que tenia una entrada amb un arc rebaixat. L'edifici actual, totalment remodelat, s'utilitza com a garatge. A la façana encara s'hi pot veure una obertura en forma d'ull de bou i, a sota, una pedra amb la inscripció "ANY 1799".

Segons la inscripció conservada la capella podria ser una construcció, almenys en part, del segle XVIII. Antigament, el cementiri es trobava al costat de l'església paroquial i més tard es traslladà a un costat de la plaça. L'any 1856 es va construir un nou cementiri municipal, més ampli, i el 1860 l'antic cementiri es va netejar de tombes i ossos. A mitjan de la dècada de 1980 s'edificà l'actual cementiri de can Singla i, de manera progressiva, s'hi ha anat traslladant les restes dels difunts, de manera que la gran majoria dels nínxols de cementiri vell ja estan buits.