Font d'en Pau
Sant Julià de Vilatorta

Castell de Bellpuig
    Al camí que du des de la carretera BV-5202 al castell de Bellpuig, a pocs metres d'aquest.

Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
    Virgínia Cepero González

La Font d'en Pau es troba al camí que du des de la carretera BV-5202 al castell de Bellpuig, a pocs metres d'aquest.
    És una font arranjada, emmarcada en un gran carreu de pedra. El broll d'aigua raja per un broc de cop, metàl·lic, i cau a una pica monolítica quadrada, que forma un semicercle a l'interior. La font queda resguardada sota una gran roca, de la que penja un rètol de ferro amb el nom.
    Al costat de la font hi ha una taula i uns bancs de pedra, formats per lloses i d'altres elements petris, probablement provinents de l'antic castell.

Aquesta font es va fer en homenatge a Pau Costa Alcubierre, nascut a Sant Julià de Vilatorta, bomber del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF) del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. Va morir en acte de servei en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), al juliol de l'any 2009.