Font dels Pecats
Folgueroles

Torrent del Lledoner
    Emplaçament
    A la banda de migdia del nucli urbà, sota les granges de la Font del Glaç, fomant part de l’itinerari del torrent del Lledoner

41.93366
    2.32112
    443718
    4642633
    08083 - 213
    Coberta de vegetació, sense localitzar el broc
    Cultural
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada sota el pla de les Cabres, a la riba de migdia del torrent, en una zona boscosa. Es tracta d’una deu natural que emana del marge rocós de la zona i presenta un petit mur bastit amb pedra que la delimita. Està força coberta per l’abundant vegetació que cobreix la zona, impedint veure el possible broc per on raja l’aigua. Està integrada dins de l’itinerari del torrent del Lledoner i compta amb una moderna passera per creuar el torrent i unes escales bastides amb pedra que donen accés a la font. S’observen les restes d’una taula de fusta malmesa i diversos seients fets amb troncs tallats. També hi ha una petita basseta rectangular excavada al sòl del paratge, davant de la font.

L’element està inclòs dins dels límits de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

La font és coneguda amb aquest nom per ser un paratge molt amagat on anaven les parelles del poble a festejar. El mes d’abril de l’any 2009, la font fou objecte d’unes intervencions de restauració dins del “Programa de millora de fonts i basses”, promogut pel Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Aquestes intervencions consistiren tant a la millora de la surgència i dels sistemes de recollida i desguàs de l’aigua, com a la millora dels seus entorns.

GRUP DE DEFENSA DEL TER (2005). Les fonts que tenim. Osona i el Lluçanès. Col. L’Entorn, 45. Manlleu: Grup de Defensa del Ter, p. 303.

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.

“Programa de millora de Fonts i basses de l’Espai Natural Guilleries-Savassona”. La Falguera nº 30, 2009, p. 22.