Font de la Burra
Folgueroles

Torrent de Folgueroles
    A la banda de ponent del nucli urbà, sota el Molí del barri de la Ricardera

Coberta per l'abundant vegetació que creix a la zona
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada a la riba de ponent del torrent, sota del primer camp del camí de Sant Jordi, prop del pont del Molí. La font està completament coberta per l’abundant vegetació que cobreix la zona. Està formada per una caseta de planta rectangular, encastada al talús del terreny i bastida amb pedra desbastada disposada de forma regular. Presenta una gran llosa plana com a coberta i una obertura d’arc apuntat bastida amb pedra disposada a sardinell. Aquesta obertura està tancada amb una portella de ferro que integra una balda com a sistema de tancament.

La font era utilitzada pels hortolans que treballaven a la zona per fer-se passar la set i fer un descans.

PONCE, Santi; ROVIRÓ, Xavier (2011). “El mas la Sala i la gestió del torrent de Folgueroles”. Estudis d’Història Agrària, n. 23, p. 102-103.