Font dels Moletons
Vilanova del Camí

Carrer Els Moletons, 7
    Davant de la casa coneguda com "Can Solsona"

Ajuntament de Vilanova del Camí. Plaça del Castell, 1
    Miquel Gea Bullich

Font construïda que trobem davant de Can Solsona en un espai públicament accessible. El cos principal de la font està construït amb maó massís lligat amb morter de calç. La part superior d'aquest cos principal sembla acabar de forma arrodonida i, a diferència de la resta de la font, conserva un petit fragment de l'arrebossat original que, sortosament, conté la data de construcció: 1892 (l'1 i el 8 inicials ja es troben força malmesos). Per sota aquesta mena de coronament se situa una cornisa de terracuita que dóna pas a la part principal de la font, en forma de rectangle vertical, on se situa el galet. En aquesta zona també hi ha inserida a la paret de la font una placa de marbre on consta la següent inscripció: "PROPIEDAD DE JAIME ROSICH".
    La font probablement comptava amb una aixeta, avui desapareguda. En el moment de la nostra visita només hi havia un tub d'on no rajava aigua.
    L'aigua era recollida per una pica de pedra ben treballada amb els angles arrodonits. Adossat a la font pel costat de migdia hi ha un safareig que, segons sembla, fou afegit amb posterioritat.
    Actualment a tocar de la font se situa un cartell que ens avisa que l'aigua (en cas de brollar) no està tractada sanitàriament.

Respecte a la no potabilitat de l'aigua cal tenir en compte que el nucli dels Moletons ha quedat fossilitzat com un enclau que ens remet a èpoques anteriors envoltat, actualment, per polígons industrials i per la depuradora d'Igualada, a l'altre costat del riu Anoia.