Font del Cargol o de la Gitana
Vilanova del Camí

Marge dret del torrent de Garrigosa
    A uns 250 m a llevant de la Torre del Cabòries (pertanyent al terme de Sta. Margarida de Montbui)

Miquel Gea Bullich

La font del Cargol, també coneguda com a font de la Gitana, se situa en el torrent de Garrigosa, a pocs metres d'uns pilars de formigó que es van construir per a un projecte de conducció d'aigües que mai es va dur a terme.
    La font està molt propera a la llera de la riera. Hi ha un muret de pedres pràcticament a nivell del terra, cobert amb una llosa més gran. Del mur surt un tub metàl·lic doblegat en el seu extrem cap abaix.
    En el moment de la nostra visita la font no rajava.

La font se situa a la partió entre els termes de Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. Finalment, però, hem optat per considerar-la de Vilanova pel fet que es troba en el costat del torrent que dóna a aquest municipi.