Font dels Gossos
Vallirana

Masia de can Bogunyà
    Dins la finca de la masia de can Bogunyà, al costat de la bassa, a la banda de migdia de la masia

El revestiment arrebossat està molt degradat.
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada de planta rectangular bastida en un marge situat dins de la finca de la masia de can Bogunyà. Consisteix en un mur rectangular bastit en pedra, amb una obertura central d'arc de mig punt feta de maons i tapiada amb pedra. Damunt seu hi ha una llosa de gres gravada amb una inscripció il·legible. A sota, una destacable pica rectangular bastida en pedra i integrada en el sòcol del mur. La construcció està bastida en pedra sense treballar de diverses mides, disposada de manera irregular i lligada amb abundant morter de calç. Conserva restes de l'emblanquinat que cobria el parament, sobretot al voltant de l'obertura i a l'extrem de llevant del mur. Davant seu hi ha una bassa força gran.

Les dades han estat cedides pel Centre Excursionista de Vallirana (FO002).