Font del Senglar
Matadepera

Carena de la Cova de les Ànimes
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

Surgència d’origen càrstic arran de corriol, al camí de la Senyora. L’accés es pot fer des del Camí dels Monjos, pujant des de Can Pobla. Un cop passat el trencall, a mà dreta, de la Balma de la Dona Morta, es continua resseguint l’únic corriol existent fins a localitzar, al peu de la paret del cingle, darrera d’uns matolls, una basseta excavada al terra on s’hi acumula l’aigua que sorgeix de l’interior d’una petita cavitat.

Les surgències són fonts naturals que brollen de la terra o d’entre les roques. Poden ser temporals o permanents. El seu origen procedeix de les aigües infiltrades en un carst, que surten a l’exterior a través d’un forat o una cova, quan localitzen un nivell subjacent de roques impermeables. Per tant, el moviment natural de l’aigua a través de la roca queda desviat pel material impermeable i per tant forçant-lo a sorgir a la superfície.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.