Foradada del Camí de la Senyora
Matadepera

Carena del Forat – La Panxa Contenta
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

Balma situada al Camí de la Senyora, en direcció a la foradada del Camí de la Senyora i de l’ermita de Santa Agnès. Un dels accessos es fa vorejant el cingle esmentat. L’altre, des de Can Pobla, pel Camí dels Monjos fins a trobar el Camí de la Senyora, un cop deixades enrere la Balma Clara i la Balma Fosca.

La Foradada consisteix en una gran balma, formada per l’erosió en el seu estrat més bla, d’una trentena de metres de llargària, per quatre metres de fondària màxima, per quatre d’alçada màxima. A mà dreta, un despreniment i ruptura de la paret permet enfilar-s’hi i travessar a l’altre costat del camí sense haver de voltar-lo. A la part més fonda, el sostre presenta restes d’ennegriment provocat per les fogueres fetes al seu interior.

Es desconeix si en algun moment històric fou murada i no es tenen notícies de cap intervenció arqueològica que pogués aportar alguna dada històrica interessant de l’ocupació de l’home en aquest indret.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.