Font del Rector
Rajadell

Monistrolet. NE del terme.
    En un camp prop del camí que porta de Can Gallifa al Molí de Can Gallifa

La font no raja
    OPC 2017-2020 F. Xavier Menéndez

Diverses estructures compostes per una caseta i una bassa o dipòsit d'aigua. A més de les feixes dels horts. L'estructura està força soterrada i emboscada i es dificil deduir el perímetre i la forma. Es percep un doble mur que encercla un pujol, al qul s'accedeix per un altre camí més amunt. Al final d'aquest mur corregut, fet de maçoneria, hi ha una porta, sota la roca natural del pujol, amb la inscripció M. Gallifa. A l'altre extrem del mur hi ha una caseta de planta quadrada feta de maçoneria de bona factura amb cantoneres de pedra. Te dos pisos, i presenta dues portes exteriors, amb brancals de pedra, per accedir a cadascuna de les dues plantes, en façanes diferents. La coberta es ondulada. La paret posterior presenta dues petitíssimes obertures.

Aquest complex es situa en un camp proper al camí que porta de Can Gallifa al Molí de Can Gallifa, entre un camp conreuat i un suau turó. Es troba a 150 m a l'E. del Moli d'en Gallifa (fitxa 123) en línia recta. Des del molí de can Gallifa, cal deixar el camí i travessar un camp a mà dreta. Des de can Gallifa (fitxa 98), cal agafar el camí al moli i travessar la Riera de Rajadell i la via del tren.
    Per sobre de la porta del perímetre hi ha una gran llinda i dins d'una senefa rectangular s'hi llegeix "M. Gallifa".
    Aquest dipòsit també subministrava aigua de rec a la finca de can Gallifa (fitxa 98) i als camps propers, com els dipòsits construits per Can Gallifa (fitxa 390) situats més amunt del Molí de can Gallifa (fitxa 123). La construcció del molí de Can Galllifa n'afectà al cabal de la font, de manera que la font només proporcionava un minso regalim fa uns anys, i actualment no raja.

La mestressa de Cal Casanova li deia la Font del Rector per que servia per regar els horts del rector. La construcció del molí de Can Galllifa afectà al cabal de la font.