Font del Prat
Granera

Camí del Prat - Barri de Baix
    Al marge de migdia de la BV-1245, km. 9,2, sortint del barri de Baix en direcció a Santa Cecília

Està inundada.
    Ajuntament de Granera
    Adriana Geladó Prat

Estructura aïllada situada a l'extrem de ponent del Prat, al costat del camí que el travessa connectant el barri de Baix amb els altres dos nuclis urbans de Granera. Presenta una planta rectangular i integra en el seu interior un dipòsit també rectangular, que està cobert amb una volta de canó bastida en pedra. L'accés a aquest dipòsit es fa mitjançant una portella de ferro rectangular, ubicada sota un espai rectangular cobert amb una volta de canó bastida en pedra i maons disposats a plec de llibre. S'accedeix a aquest espai mitjançant un passadís que neix al camí i discorre en paral·lel a la bassa del Prat, situada al costat de la font. La font pròpiament dita està ubicada a la part inferior del mur de llevant del dipòsit, tot i que actualment està completament inundada. Presenta un arc apuntat bastit en maons que protegeix l'aixeta per on raja l'aigua. Aquest espai està delimitat per un mur bastit en maons, que el separa del mur de ponent de la bassa, i té accés per unes escales de pedra que neixen davant la volta on hi ha la portella. A la part superior del mur de llevant del dipòsit hi ha una petita obertura rectangular bastida en pedra, a mode de canalització. Damunt del dipòsit, a la part superior d'una de les feixes que hi ha a la zona, hi ha una petita caseta de planta quadrada bastida en maons, amb la coberta de teula àrab de dues vessants.

Segons la documentació consultada i les entrevistes concertades, també es coneix com la font del Parat (nom derivat de la pronunciació de la gent de la zona). La seva aigua, amb la que es regaven les terres del Prat, conté ferro.

La font havia estat propietat del mas de Bigues, situat al camí de Granera a Monistrol de Calders.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 26, 47, 65. GENESCÀ, Pere (2017). Taula actualització i ampliació inventari fonts a Catalunya. [Inèdit]. "Granerí,saps on és?". La Granària, 40, 2016, p. 35. "Granerí,saps on és?". La Granària, 41, 2016, p. 34. Http://www.granera.cat/ [Consulta: 20-04-2019].