Font del Montseny
Castellgalí

Font del Montseny. Can Mas.
    A prop del lloc on neix el torrent del Conill, prop de les vinyes de can Mas

Cortés Elía, Maria del Agua

Font que es troba a prop de can Mas, seguint un corriol que s'agafa al peu del camí que passa per sobre de la vinya de la Font de cal Mas. La font es troba sota d'una roca que forma una petita bauma i actualment disposa d'un dipòsit que acumula l'aigua que sortia del clot. El dipòsit porta la data 1993 gravada. La font es troba en un paratge humit i agradable que darrerament ha quedat descuidat i abandonat, tot i que fins fa uns anys era molt freqüent en la gent de Castellgalí anar a berenar a aquesta font a la que anaven caminant des de Castellgalí.

L'estat de la font és bo, tot i que l'entorn resta una mica descuidat.

La Font del Montseny abans de quedar agençada tal com la coneixem actualment, era una font de clot, i la gent diu que l'aigua era bona perquè al bassal hi havia salamandres, i diuen que allà on viu aquest animal vol dir que l'aigua és bona.