Font del molí d'Escrigues
Santa Maria de Merlès

Sector central del terme municipal
    A 300 metres de la carretera BV-4406, punt quilomètric 14'100.

Jordi Compte i Marta Homs

La font del molí d'Escrigues està situada pocs metres a l'oest de la riera de Merlès, en un marge situat al sud del molí d'Escrigues, sota una gran bassa construïda modernament.
    S'accedeix a la font des del molí d'Escrigues, des d'on s'ha de seguir en direcció sud fins trobar una gran bassa al sud del qual hi ha un camp de grans dimensions. Just en el marge inferior del camp i de la plataforma sobre la que es troba la bassa hi ha la font, situada a escassos metres de l'aigua de la riera i envoltada de vegetació de ribera.
    La font està ubicada sota una petita balma envoltada de vegetació abundant d'on surten dos brolladors. El superior, de plàstic, es troba tapat i l'inferior, metàl·lic està recobert de molsa a través de la qual es va filtrant l'aigua. L'aigua que surt de la font és conduïda a través d'un curt rec fins la riera.