Font del molí de Vila-rasa
Sant Boi de Lluçanès

Sector oest del terme municipal
    A 1600 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 12'650

Jordi Compte i Marta Homs

A font del molí de Vila-rasa està situada entre els dos pantans de Vila-rasa, concretament a l'extrem nord-oest del pantà inferior, de menors dimensions. S'accedeix a la font des de la pista forestal que voreja els dos pantans. Un cop passat el primer pantà s'ha de deixar la pista i creuar el rec de Vila-rasa entre els dos pantans. A l'extrem inferior, just a tocar del pantà inferior, es troba la font. La font està formada per un petit mur de maçoneria de pedra amb carreus de mida mitjana entre els quals brolla l'aigua. Just per sota el mur hi passa el rec de Vila-rasa que recull l'aigua de la font i segueix el seu recorregut fins al pantà inferior, situat a escassos metres. A l'altre costat del rec, encara a pocs metres de la font, hi ha una bassa rectangular i una caseta d'obra construïda modernament des d'on es bomba l'aigua de la font. L'entorn de la font està ocupat per un bosc de pins en la vessant posterior a la font i per prats que envolten els dos pantans a la resta.