Molí de Vila-rasa
Sant Boi de Lluçanès

Sector oest del terme municipal
    A 1700 metres per pista forestal de la carretera BP-4653, punt quilomètric 12'650

Dolent
    L'edifici es troba cobert de vegetació, i bona part de la teulada i de l'embigat interior han cedit.
    Jordi Compte i Marta Homs

El molí de Vila-rasa està situat en un punt enclotat a tocar del rec de Vila-rasa, al sud-est de la masia de Vila-rasa i en un petit pla actualment ocupat per densa vegetació uns metres al sud d'un dels pantans de Vila-rasa.
    Es tracta d'un edifici de mitjanes dimensions bastit amb murs de maçoneria de pedra parcialment arrebossats i amb cantonades diferenciades amb carreus treballats. Consta de planta baixa, primer pis i golfes i està coronat amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals, tot i que bona part d'aquesta s'ha ensorrat a l'interior de l'edifici amb part de l'embigat interior.
    L'edifici es troba completament cobert de vegetació i únicament s'intueixen algunes obertures entre la vegetació, emmarcades en alguns casos amb pedra treballada i llinda de fusta i en altres amb maó. També s'observa, a la façana oest i en un nivell inferior, el carcabà del molí, bastit amb volta d'arc rebaixat de lloses a plec de llibre. A escassos metres de l'edifici es conserva un petit pont de pedra que permet creuar el rec de Vila-rasa.