Molí de Cornet
Sant Boi de Lluçanès

Sector sud del terme municipal
    A 3500 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 3'250

L'edifici es troba cobert de vegetació, i una part de la teulada i de l'embigat interior han cedit.
    Jordi Compte i Marta Homs

El molí de Cornet està situat en un punt enclotat a tocar de la riera de Sorreigs i al sud-oest de la masia de Cornet, en un petit pla actualment ocupat per densa vegetació.
    Es tracta d'un edifici de reduïdes dimensions bastit amb murs de maçoneria de pedra amb poc morter i amb cantonades diferenciades amb carreus treballats. Consta de planta baixa i primer pis i està coronat amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals, actualment en molt mal estat i completament coberta de vegetació.
    La façana principal, orientada al sud, està dominada per un portal emmarcat amb pedra treballada, l'única obertura de la planta baixa, que conté la data de 1783 inscrita a la llinda. Al primer pis hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada i ampit de pedra. Uns metres davant de l'edifici i en un nivell inferior hi ha el carcabà del molí, bastit amb volta de canó de lloses a plec de llibre. Des del carcabà, s'inicia un petit rec que desguassa a la riera de Sorreigs uns metres més al sud.
    La façana oest es troba coberta d'heura i únicament conté una obertura, una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada a nivell de planta baixa. A l'esquerra d'aquesta façana hi ha adossat un dels murs de maçoneria de pedra que tanquen la bassa del molí.
    La façana nord es troba dominada per la bassa adossada i només sobresurt un petit tram de façana, on hi ha una finestra emmarcada amb pedra bisellada a nivell de primer pis.
    La façana est, com la nord i l'oest, conté una única obertura. En aquest cas es tracta d'un gran carreu pràcticament quadrat en el que hi ha un petit rectangle foradat a mode d'espitllera.
    Al nord de l'edifici del molí hi ha la bassa adossada, que conserva en la seva major part els murs perimetrals que tancaven la bassa, de forma rectangular. En un d'aquests murs es conserva una obertura lateral. També resulta destacable la zona del pou de la bassa, bastida amb filades regulars de carreus treballats de mida gran.