Font de l'Horta Vella
Sant Boi de Lluçanès

Sector sud del terme municipal
    A 1850 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 5'750

Jordi Compte i Marta Homs

La font de l'Horta Vella està situada en un punt emboscat al sud de Viladecans i a la vessant nord del serrat d'Orra. S'accedeix a la font a través d'una pista forestal que recorre la vessant nord del serrat d'Orra des de la zona del molí de Viladecans. Seguint la pista s'arriba a una esplanada herbada on antigament hi havia una horta de la masia de Viladecans. En aquest punt s'ha de creuar un filat que no permet al bestiar arribar a la font, i creuar l'esplanada fins trobar la font, situada en una part boscosa. La font està formada per un mur de maçoneria de pedra lleugerament curvat que s'adossa al marge i que conté a l'interior el dipòsit, coronat amb lloses. Del centre del mur en sobresurt un brollador metàl·lic, amb una petita pica a sota, a nivell de terra. L'espai que envolta la font es troba condicionat amb lloses al terra i bancs de pedra, en un racó humit als peus d'un bosc de pins.

La font va ser condicionada l'any 2006, com es diu en un cartell amb el nom de la font que hi ha al costat mateix de la font. En l'esplanada que hi ha prop de la font s'han celebrat diversos dinars populars o fontades.