Font de la Talaia
Sant Boi de Lluçanès

Sector central del terme municipal
    A 50 metres de la carretera BV-4608, punt quilomètric 3'500

L'espai que hi ha davant de la font es troba parcialment cobert d'aigua de la mateixa font.
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Talaia està situada pocs metres al nord de la carretera BV-4608, en un punt enclotat a l'oest de la Talaia per on transcorre el torrent de Furriola. S'accedeix a la font des d'un trencant de la carretera just abans de creuar el pont de la font de la Talaia. Al cap de pocs metres s'arriba a una esplanada ombrejada per grans plataners, freixes, pollancres i algun roure travessada per dos recs. En la meitat sud de l'esplanada hi ha una caseta d'obra arrebossada on es troba la font. La font està formada per una formació de tosques adossada al mur de la caseta d'on sobresurt una aixeta metàl·lica amb una petita pica a sota. Davant de la font hi ha un petit espai amb taules i bancs de pedra, delimitat per un baix mur d'obra. A la part nord de l'esplanada hi ha més bancs i taules i una passarel·la que permet creuar el rec.