Escut de Viladecans
Sant Boi de Lluçanès

A 650 metres per pista forestal de la carretera BV-4608, punt quilomètric 5'750

National Monument Record
    Commemoratiu
    BCIN: Decret 14 de març de 1963 núm. 571/63
    Jordi Compte i Marta Homs

L'escut de Viladecans es troba situat a la llinda del portal principal de la masia de Viladecans, en un punt elevat al sud-est del nucli urbà de Sant Boi de Lluçanès. Es tracta d'un escut esculpit en relleu a la gran llinda monolítica del portal principal de la masia, envoltat per la inscripció: "1751 / JESUS MARIA / PERA VILADECANS". L'escut es troba encerclat amb una forma geomètrica que consisteix en un quadrat rebaixat als quatre extrems amb quatre angles convexos. A l'interior hi ha l'emblema de la casa en relleu, format per la representació d'una gran masia amb diverses obertures i amb una torre sobresortint del centre de la teulada, i dos gossos a la part superior flanquejant la torre.