Font del Garcia
Vallirana

Pedrera de can Garcia - Turó de cal Beco
    Prop de la pedrera de can Garcia, al marge esquerre del corriol a la urbanització de can Julià

Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada sota el marge esquerre del camí que va de les Casetes Montané a la urbanització de can Julià. S'hi accedeix per un corriol que baixa fins al torrent, que està situat al seu costat. Es tracta d'una estructura de planta rectangular adossada al marge, que presenta una coberta semicircular. L'obertura és d'arc apuntat, en origen bastida amb dos maons que encara es poden veure. La part interior compta amb un broc gros consistent en un tub metàl·lic i una pica de planta rectangular. La construcció està bastida en pedra i maons, amb un revestiment arrebossat de ciment.

Tot i que no raja i es troba al bell mig del bosc, l'estructura encara es conserva en prou bon estat de conservació.

AMICS DE VALLIRANA (2007). La Vallirana del segle XX. Imatges i Memòria. Vallirana: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, p. 34. OLLÉ, Francesc (2016). Vallirana, poble d'aigua. Vallirana: Amics de Vallirana, p. 23.