Font del Cuento
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Passeig de Comte Vilardaga
  Emplaçament
  Illa central del passeig de Comte Vilardaga, a l'alçada del carrer Agustín Domingo

  Coordenades:

  41.38507
  2.0479
  420394
  4581942
  Número de fitxa
  08211 - 246
  Patrimoni moble
  Tipologia
  Element urbà
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Desconegut
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament - 0216901DF2801E
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Font urbana situada a la illeta central del carrer Comte Vilardaga. Està formada per una pilastra de secció rectangular amb la base lleugerament més ampla i té als costats est i oest presenta sengles aixetes que, en accionar-les, brollen aigua potable. Sota de cada aixetes s'ubica una pila per recollir l'aigua. Tota aquesta estructura es recolza sobre un base de planta absidal amb esglaons d'accés a les aixetes en el frontal i a la part posterior arrodonida. Tot el conjunt està revestit amb lloses de pedra de formes irregulars.

  Aquesta font va ser construïda segurament a principis del segle XX en coincidència amb la urbanització del carrer. Diverses fotografies dipositades a l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat ens permeten veure que al llarg del temps l'estructura ha patit alguns petits canvis, com ara l'aixecament de la base. Jordi Ferrer, en el llibre "Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic", menciona algunes versions que expliquen el nom de la font: "La més estesa és la que fa referència al fet que les noies, amb l'excusa d'anar-hi a buscar aigua, es trobaven amb els seus amants d'amagat. D'altres atribueixen aquest nom a una mala traducció al castellà del nom originari, que devia ser Font del Comte, en al·lusió al nom del carrer" (veure la bibliografia associada a aquest element).

  -FERRER, Jordi: Sant Feliu de Llobregat. Recull gràfic, 1887-1965. Col·lecció l'Abans, Efadós Editorial, el Papiol, 2001, 650 p.