Font del Ciment
Vallirana

Can Garcia - Casetes Montané
    A la banda nord del raval de les Casetes, davant de l'entrada a la fàbrica de can Garcia

Adriana Geladó Prat

Font aïllada i reformada que està situada al marge esquerre del camí que va de les Casetes Montané a la fàbrica de can Garcia, davant de l'entrada a aquesta, a la cantonada d'un dels horts que ocupen la zona de la riera de Vallirana. Es tracta d'un estructura de planta semicircular coberta amb una pedra, que presenta un tub de plàstic encastat com a brollador. L'aigua queia dins d'una pica de planta rectangular, reformada amb totxo i recoberta amb un revestiment lliscat. La font pròpiament dita té un revestiment de ciment.

El 10 de maig de 1924, els veïns de les Casetes Montané van presentar una queixa a l'ajuntament contra el propietari de la fàbrica de ciment de can Garcia. En ella exposaven que durant uns obres fetes a la fàbrica, la font i la canalització que portava l'aigua cap al safareig públic del barri van quedar tapats. L'ajuntament li va fer restituïr ambdues construccions.

OLLÉ, Francesc (2016). Vallirana, poble d'aigua. Vallirana: Amics de Vallirana, p. 82.