Font del Centre Excursionista del Vallès
Matadepera

El Bolet
    Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac

Jordi Montlló Bolart

La Font del Centre Excursionista del Vallès, coneguda pels espeleòlegs com a forat del Bolet és una petita cavitat, geològicament coneguda com un recollidor que es localitza en el cingle que hi ha situat al davant del monòlit de la Castellassa de Can Torres.

Partint de la base de la Castellassa de Can Torres, l’accés es fa pel camí dels Maringes, a partir d’una fita de pedres situada al costat del corriol i també per una pedra pintada amb la imatge d’un rèptil. Un cop travessada la Canal  Gran, per un tram de corriol farcit d’arínjol, a mà esquerra arran de camí hi ha un cirerer d’arboç desplomat. Passar per damunt, en direcció a la paret tot enfilant-se una desena de metres amb cura de no relliscar. Es tracta d’una surgència de caràcter intermitent que consta d’una petita cavitat amb una bona colada a la boca i concrecions calcàries al seu interior, amb un parell de piquetes naturals, una més gran que l’altra al seu interior, que s’omplen d’aigua en èpoques de pluges.

L’indret està molt amagat i cal obrir-se pas entre l’arínjol.

SUADES, Ramon; SENYAL, Jordi (2020). Mapa Interactiu de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac.