Font del Canal
Castellbisbal

Terme de Castellbisbal P.I. Comte de Sert (08755 Castellbisbal)
    Camí de can Campanyà. P.I. comte de Sert s/n (08755 Castellbisbal)

Ajuntament de Castellbisbal. Avd. Pau Casals, 9 (08755 Castellbisbal)
    Raquel Valdenebro Manrique

Font d'aigua amb un sol tub de sortida. Per a la seva ubicació s'ha aprofitat un rebaix quadrangular del terreny , que posteriorment s'ha arrebossat amb ciment i pintat de color blanc. Com a elements afegits s'observa l'existència d'un banc corregut format per un peu de ciment amb un seient superior format per una llosa de pedra monolítica. També s'observa una pica quadrangular de pedra que recull l'aigua del brollador. Uns graons molt amples fets aprofitant el rebaix del terreny donen accés a la pica i al banc.

Es troba inclosa dins del conjunt d'elements llistats al POUM amb el núm. C.02

Es tracta d'una antiga font que fou rehabilitada en la dècada de 1990 adequant l'entorn com a àrea de picnic amb barbacoes i taules. Antigament, en les proximitats de la font s'hi podia trobar una gran bassa que normalment era plena i aprofitada pels nens de Castellbisbal per anar a banyar-se a l'estiu. La construcció de les naus industrials situades al peu de la carretera, sota l'àrea de la font eliminà la bassa.

MATEU MIRÓ J. (1991) El meu poble. Ajuntament de Castellbisbal.