Font de Sant Miquel
Granera

Torrent de la Font de Buc
    Al marge de llevant del torrent, prop del torrent de la Rectoria

Completament coberta de vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada al marge de llevant del torrent de la Font de Buc, prop de l'aiguabarreig amb el torrent de la Rectoria. Actualment, el seu accés és pràcticament impossible donada la gran quantitat de vegetació que hi ha a la zona i que la fan inaccesible. Consta, simplement, d'un broc metàl·lic encastat en una escletxa del marge rocós d'on brolla l'aigua.

La font està tocant els límits de l'Espai d'Interès Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Segons l'expert en toponímia Enric Garcia-Pey, era coneguda antigament com la Font del Rossell, donat el cognom del propietari de les terres. Posteriorment passà a denominar-se com la Font de Sant Miquel. Les coordenades són aproximades. Una de les imatges ha estat extreta de l'Inventari de fonts de Catalunya.

Segons sembla, la font fou arranjada l'any 1994 (teòricament, una inscripció en dóna fe, tot i que aquesta dada no es va poder contrastar donada l'abundant vegetació que actualment cobreix l'element). Un cop arranjada passà a denominar-se com la Font de Sant Miquel.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 73, 79-80. GENESCÀ, Pere (2017). Taula actualització i ampliació inventari fonts a Catalunya. [Inèdit]. Informació oral: Pere Genescà [Entrevista: 08-04-2019].