Font del Capellà
Granera

Sot de Sant Martí
    Entre els barris de l'Església i del Castell, sota la Font Nova, a la capçalera del torrent

Tant el seu accés com la font estan cobertes de vegetació.
    Bisbat de Vic
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada sota el camí que comunica els barris del Castell i l'Església, en una zona boscosa a la que s'accedeix per un corriol descendent darrera de l'església. La font està integrada dins d'un mur adossat en un dels marges del terreny. Està bastit en pedra de diverses mides, disposada irregularment i amb un revestiment arrebossat. La font es troba tancada dins d'una fornícula d'obertura rectangular, emmarcada amb carreus de pedra. Està protegida per una portella de ferro tancada amb un pany.

Els terrenys pertanyen al bisbat de Vic. Antigament, el capellà de la parròquia va tancar la font. El sr. Xirau, veí d'una de les cases del voltant, li pagava un tant a canvi de poder agafar aigua.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 33.