Font de Parcerisses
Rajadell

Serra de Palomes-Vall del torrent de Can Torra. El Racó. Parcerisas. SO del terme.
    A 180 m.al SO de la casa Parcerisses, al costat del camí (a la dreta) que va al camí de Can Torra.

No funciona com a font. Entorn descurat.
    OPC 2017-2021 F. Xavier Menéndez

Antiga font en desús composta per unes estructures que folren la roca amb un gran mur o marge. Aquest presenta dues obertures que donen accès a dos espais sota el rocam, separades per un muret interior. La de la esquerra, quadrada, està barrada per una reixa. La de la dreta és una obertura en forma d'arc escarser. Davant hi ha una gran mola de molí que fa les funcions de taula. A la dreta es veuen unes escales de pedra que duen a un camí i a un forn de teules (fitxa 416)

Aquesta font no raja des de fa més de 15 anys. Es situa a 180 m.al SO de la casa de Parcerisses, a 30m del camí (a la dreta) que connecta amb el camí de can Torra. La gran mola de molí que fa les funcions de taula va ser instal,lada com espai d'esbarjo pels amos de Parcerisses. Antigament s'hi feien fontades. A la foto del PEP 1993 s'hi veu una tercera obertura en el mur, a l'extrem dret.

Segons Molins (2020:232), Josep Playà Moncunill, el nou amo del Mas Parcerisses des de 1896, i que exercia de metge a Manresa, va fer excavar el 1911 una mina a la font i va arranjar l'entorn convertint-lo en un lloc molt adient per a fer-hi fontades.

MOLINS, Ernest (2020). Cases i Masos de Rajadell (I). Ajuntament de Rajadell. Pp 232