Forn o teuleria de Parcerisses
Rajadell

Serra de Palomes-Vall del torrent de Can Torra. El Racó. Parcerisas. SO del terme.
    A 190 m al SO de la casa Parcerisses, al costat d'un camí

L'estructura està perfecte. Entorn descurat i alguna vegetació a l'interior
    OPC 2017-2021 F. Xavier Menéndez

Antic forn de teules conformat per un edifici de planta quadrada fet amb parament de pedra seca a l'exterior i amb una gran cambra a l'interior folrada amb rajola. Les pedres cantoneres son de mida molt gran. Els paraments, gruixuts, conserven a sobre part de la coberta de teules, a una vessant. L'entrada es situa al parament NO. Es molt ample i actualment está barrada per una tanca de reixa. No hi ha cap altra obertura a l'edifici, excepte la boca del forn, que s'adivina a la paret NE, a una cota molt baixa, per sota la cota de l'entrada al forn.

Es troba a uns 190 m al SO de la casa Parcerisses, al costat d'un camí. Pocs metres a sota, hi ha la Font de Parcerisses (fitxa 415).

Segons Molins (2020:230-31), Francesc Parcerisas Marsinyach, amo del Mas Parcerisses, va construir o reformar la teuleria el 1809. En una cantonada del pati de la masia hi ha una pedra datada amb aquell any que havia estat a la teuleria. Aquest forn d'obra va funcionar fins a principis del segle XX (tal com documenta una fotografía publicada a Molins 2020:231)

MOLINS, Ernest (2020). Cases i Masos de Rajadell (I). Ajuntament de Rajadell. Pp 230-31