Font de Maians
Castellfollit del Boix

s.IV-VI
    Cobert de vegetació
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

En una petita elevació situada al sud de Maians, en una zona boscosa es van identificar dues tombes de tipus cista de planta rectangular. L’any 1988 a l’entorn de les sepultures es van localitzar fragments ceràmics d’època baix imperial pertanyents a plats de terra sigil·lada africana D (formes Hayes 59A, 67 i 91C) i fragments amb decoració de cercles concèntrics i fulles de palma.

Altres noms: Necròpolis de Maians

La dècada de 1970 van ser excavades per un mestre de Maians i els seus alumnes.

DAURA, A; GALOBART, J; PIÑERO, J. (1995): L’arqueologia al Bages. Centre d’Estudis del Bages. Manresa. 15

ENRICH, J. (2014): La conca d’Òdena entre la baixa romanitat i l’inici de l’edat mitjana. Una aproximació als precedents de la vila medieval d’Igualada. Igualada.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.