Font de l'horta del Puig
Sant Feliu Sasserra

Sector central del terme municipal
    A 1350 metres per pista forestal de la carretera B-431, punt quilomètric 64'6

Regular
    La font no raja perquè l'aigua que hauria de brollar per l'aixeta es filtra per tota la roca en la que està assentada la font.
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de l'horta del Puig està situada en un punt mig de la vall de font de Pedra, entre el serrat dels Bous i el serrat del molí de Badia, a l'est de Fontermona. L'accés a la font es fa a través de la pista forestal que comunica el pla d'Argilers amb el nucli de Sant Feliu Sasserra passant per Puig Sobirà, en un punt on la pista transcorre paral·lela al torrent de la font de Pedra. La font es troba al marge esquerra d'aquest torrent, enclavada en una paret de roca natural que avança de forma paral·lela a tocar d'aquest torrent. D'un punt a mitja alçada de la paret de roca, en sobresurt l'aixeta, recoberta al seu voltant per molsa. Probablement, al darrera o al capdamunt de l'aixeta hi ha un dipòsit que actualment es troba en mal estat de conservació ja que l'aigua es filtra pel voltant impossibilitant que ragi per l'aixeta.

Uns metres al nord-est de la font, remuntant el curs del torrent de la font de Pedra hi ha una altra font, de construcció recent, que consisteix en un tub de plàstic del que en brolla l'aigua, situat a tocar del torrent. Remuntant encara més el curs del torrent, es troba a uns metres, al marge d'un camp i envoltat de plataners, el punt on s'ubicava la font de Pedra, que es va perdre en remoure la terra per habilitar els camps del voltant.

La font de l'horta del Puig s'utilitzava per a regar l'horta de Fontermona, ubicada al sud-oest de la font i al sud-est de Fontermona.